Joan Rask

| Joan Rask
Joan Rask 2016-12-21T08:10:59+00:00

Journalist, rådgiver og kommunikatør

Joan_web

Kontaktoplysninger

Tlf: 51 92 04 39
joanrask@gmail.com

Sociale medier

Arbejder Joan har været involveret i

Mere om Joan

Jeg har opsamlet viden og arbejdet strategisk og operationelt niveau i branchen i mere end 10 år. Den ekspertise sætter jeg i spil – som journalist og som rådgiver. Her trækker jeg også på 15 år som erhvervsrådgiver i finanssektoren med speciale i rådgivning af virksomheder.

Globalt og lokalt forandrer online medier, den hverdag vi kender. Det kalder på ny journalistik og nye kommunikationsformer, og det er her, jeg arbejder. Mit fokus er, at produkter skal leve – fra idé og frem til levering – uanset om det er en artikelserie, udvikling af en hjemmeside, sociale medier,  en strategiproces eller længerevarende rådgivningsopgaver.

Det er indhold /content der fortæller historien, mens konteksten og målgruppen afgør mediet.

Min faglighed:
• Journalist og community manager
• Digitale medier
• Kommunikation og rådgivning

Kontakt mig gerne – sammen definerer vi opgaven, og viser det sig, at jeg ikke har den faglighed, du efterspørger, kender jeg helt sikkert én, der har. 

Journalist og Community Manager

Jeg skriver traditionel journalistik – om samfundsaktuelle emner, den nørdede baggrundsartiklen og den fortælling, der gør læserne klogere på et komplekst dilemma. Alle artikler leveres også versioneret til andre kanaler, hvis det ønskes.

Jeg interesserer mig fx for:  Samfundets opbygning, Norden, mediernes vilkår lokalt og globalt, vedvarende energi, miljø, natur, uddannelse, innovation, digitale medier og effekt af digitalisering for mennesker, samfund og erhvervsliv.

Digitale medier

Jeg kan planlægge og lede større digitale produktioner i udvikling og produktion, faciliterer og planlægge workshop med interessenter og koble de rigtige fagpersoner, så vi sammen udvikler det produkter, min kunden har brug for.

Hvis der er behov, opbygger jeg også hjemmesider inkl. content (evt. i samarbejde med underleverandører) og leverer hele løsninger. Jeg har stor erfaring med at lede forskellige fagligheder (journalist, it, grafiker, UX, kommunikationsmedarbejdere) frem til levering af digitale produktioner.

Webchef på timebasis
Typisk arbejder jeg tæt sammen med virksomhedens eksisterende medarbejdere og ledelse om et konkret digitalt projekt. Som led i aftalen bliver egne medarbejdere lært op til fremtidig drift. Det tætte samarbejde gør, at kontakten ofte bliver fastholdt. Det giver kunden mulighed for fremadrettet at købe mig som webchef i de timer, der reelt er behov for.

Kommunikation og Rådgivning

Min styrke er kombinationen af erhvervs- og ledelsesmæssig viden koblet med en traditionel journalistisk baggrund (DMJX). Det bruger jeg aktivt sammen med kunden, når en aktuel opgave skal defineres. Min erfaring er, at det ofte er her, nøglen til et godt slutprodukt findes.

Jeg skriver pressemeddelelser, artikler til personaleblade, tekster til web, sociale medier, brochurer m.v.

Kommunikationschef på timebasis
Jeg deltager gerne i kortere forløb, uanset om det gælder produktion eller rådgivning. Mit fokus er hjælp til selvhjælp og uddannelse organisationens egne medarbejdere.

Rådgiver:
Jeg rådgiver typisk om: PR og Branding, brug af sociale medier, overgang fra print til digitalopbygning af kommunikationsenheder og governance af hjemmesider/intranet.

Krisekommunikation
Opstår der en krise, kan jeg rådgive og producere indhold med ekstrem kort varsel. Det gælder pressehåndtering og sociale medier. Her rådgiver jeg kun specifikke brancher. Kontakt mig gerne så kan vi sammen vurderer, om der er match.

CV: