Projektbeskrivelse

Hvordan vil du reagere, hvis du har fået kræft i æggestokkene i en ung alder, og vennerne bliver ved med at spørge, om det så betyder, at du ikke kan få børn? Vil du bede dem om at blande sig udenom, eller vil du tålmodigt give dem den lange forklaring, selv om du hver gang bliver ked af at tale om det?

Dette og ni andre dilemmaer diskuteres af to paneler bestående af unge kræftpatienter i projektet ”Så er det sagt!” Tanken er at nykonstaterede unge med kræft kan blive klogere på deres egen situation ved at lytte til, hvordan de erfarne paneldeltagere ville takle de forskellige dilemmaer, men også pårørende til unge med kræft kan få nyttig viden om, hvordan man reagerer og ønsker at blive mødt af sine omgivelser, når man får kræft i en ung alder.

De ti dilemmaer at produceret af Periskops Jakob Kehlet og Søren Prehn i samarbejde med personalet på Kræftafdelingen D1 på Aarhus Universitetshospital og organisationen Ung Kræft. Periskops Jakob Kehlet har stået for fundraising af projektet, som er støtte af TrygFonden.

Alle kan finde de ti podcast i iTunes ved at søge efter Så er det sagt! eller de kan aflyttes på Kræftafdelingens hjemmeside.

Læs mere om de medvirkende