Journalist, rådgiver og kommunikatør

Joan_web

Kontaktoplysninger

Tlf: 51 92 04 39
joanrask@gmail.com

Sociale medier

Arbejder Joan har været involveret i

Mere om Joan

Jeg har opsamlet viden og arbejdet strategisk og operationelt niveau i branchen i mere end 15 år. Den ekspertise sætter jeg i spil – som journalist og som rådgiver inden for kommunikation og sociale medier.

Min faglighed:

  • Journalistik – print og digital
  • Alle type kommunikationsopgaver
  • Udvikling og etablering af hjemmesider og sociale medier
  • Strategiprocesser på kommunikationsområdet inkl. ledelsessparring

Mit fokus i hverdagen er, at den forandrer sig – og det gør vores brug af medier også. Det kalder på ny journalistik og nye kommunikationsformer, og det er ofte her, jeg arbejder. Produkter skal leve – fra idé og frem til levering – uanset om det er en artikelserie, udvikling af en hjemmeside, sociale medier,  en strategiproces eller længerevarende rådgivningsopgaver.

Det er indhold /content der fortæller historien, mens konteksten og målgruppen afgør medie og platform. En af min styrker er spændingsfeltet mellem ledelse og kommunikation – her trækker jeg på mange års erfaring som leder og på min erfaring som erhvervsrådgiver i finanssektoren.

Kontakt mig gerne – sammen definerer vi opgaven, og viser det sig, at jeg ikke har den faglighed, du efterspørger, kender jeg helt sikkert én, der har. 

Journalist

Jeg skriver traditionel journalistik – om samfundsaktuelle emner, den nørdede baggrundsartiklen og den fortælling, der gør læserne klogere på et komplekst dilemma. Alle artikler leveres også versioneret til andre kanaler, hvis det ønskes.

Jeg interesserer mig fx for:  Samfundets opbygning, Norden, mediernes vilkår lokalt og globalt, vedvarende energi, miljø, natur, uddannelse, innovation, digitale medier og effekt af digitalisering for mennesker, samfund og erhvervsliv.

Digitale medier og Community Manager

Jeg kan planlægge og lede større digitale produktioner i udvikling og produktion, faciliterer og planlægge workshop med interessenter og koble de rigtige fagpersoner, så vi sammen udvikler det produkter, min kunden har brug for.

Hvis der er behov, opbygger jeg også hjemmesider inkl. content (evt. i samarbejde med underleverandører) og leverer hele løsninger. Jeg har stor erfaring med at lede forskellige fagligheder (journalist, it, grafiker, UX, kommunikationsmedarbejdere) frem til levering af digitale produktioner.

Webchef på timebasis
Typisk arbejder jeg tæt sammen med virksomhedens eksisterende medarbejdere og ledelse om et konkret digitalt projekt. Som led i aftalen bliver egne medarbejdere lært op til fremtidig drift. Det tætte samarbejde gør, at kontakten ofte bliver fastholdt. Det giver kunden mulighed for fremadrettet at købe mig som webchef i de timer, der reelt er behov for.

Kommunikation og Rådgivning

Min styrke er kombinationen af erhvervs- og ledelsesmæssig viden koblet med en traditionel journalistisk baggrund (DMJX). Det bruger jeg aktivt sammen med kunden, når en aktuel opgave skal defineres. Min erfaring er, at det ofte er her, nøglen til et godt slutprodukt findes.

Jeg skriver artikler til personaleblade, hjemmesider og opslag til sociale medier.

Kommunikationschef på timebasis
Jeg deltager gerne i kortere forløb, uanset om det gælder produktion eller rådgivning. Mit fokus er hjælp til selvhjælp og uddannelse organisationens egne medarbejdere.

Rådgiver:
Jeg rådgiver typisk om: PR og Branding, brug af sociale medier, opbygning af kommunikationsenheder og governance af hjemmesider/intranet.

Krisekommunikation
Opstår der en krise, kan jeg rådgive og producere indhold med ekstrem kort varsel. Det gælder pressehåndtering og sociale medier. Her rådgiver jeg kun specifikke brancher. Kontakt mig gerne så kan vi sammen vurderer, om der er match.

CV: