Journalist, rådgiver og kommunikatør

Kontaktoplysninger

Tlf: 51 92 04 39
joanrask@gmail.com

Sociale medier

Arbejder Joan har været involveret i

Mere om Joan

Jeg er journalist; jeg udvikler kommunikationsprojekter fra idé til slutprodukt, arbejder som strategisk rådgiver og udvikler hjemmesider, nyhedsbreve m.v. i samarbejde med mine kunder.

Jeg arbejder med et skarpt øje på at klimaforandringer, krav om bæredygtighed og digitalisering forandrer samfundet både globalt og lokalt. Det kalder på ny journalistik, nye kommunikationsprodukter og en fornyet stillingtagen til det, der ”plejer” at fungere.

Blandt mine kunder de senere år er: Filmby Aarhus, Aarhus Kommune og institutioner under Nordisk Ministerråd som fx Nordisk Journalistcenter, Nordens Välfärdscenter og Nordplus. Derudover: BFA Handel,  udannelsesinstitutioner i de nordiske lande, EU-projekter m.v.

Ledelse:
Kreative medarbejdere og digitale specialister, kursusleder, projektleder, coaching, governance af web- og intranetløsninger 200+

Leveregel:
Mine leverancer skal leve for mine kunder – fra idé og frem til levering – uanset om det er udviklingsprojekter eller en artikelserie, video, hjemmeside eller en strategiproces for sociale medier eller længerevarende rådgivningsopgaver.

Mine interesser:
Samfundets opbygning, Norden, arbejdsmiljø, natur/miljø, uddannelse, innovation, digitale medier og effekt af digitalisering for mennesker, samfund og erhvervsliv.

Passion:
Grundtvig: Jeg skriver artikler, producerer til SoMe og udvikler podcast og webunivers.

Journalistik:

Jeg skriver om samfundsaktuelle emner, den nørdede baggrundsartiklen og den fortælling, der gør læserne klogere på et komplekst dilemma. Alle artikler leveres også versioneret til andre kanaler/SoMe, hvis det ønskes.

Digitale medier

Jeg kan planlægge og lede større digitale produktioner i udvikling og produktion, faciliterer og planlægge workshop med interessenter og koble de rigtige fagpersoner, så vi sammen udvikler det produkter, min kunden har brug for.

Hvis der er behov, opbygger jeg også hjemmesider inkl. content (evt. i samarbejde med underleverandører) og leverer hele løsninger. Jeg har stor erfaring med at lede forskellige fagligheder (journalist, it, grafiker, UX, kommunikationsmedarbejdere) frem til levering af digitale produktioner.

Typisk arbejder jeg tæt sammen med virksomhedens medarbejdere og ledelse og som led i aftalen bliver egne medarbejdere lært op til fremtidig drift.

Kommunikation og Rådgivning

Min styrke er kombinationen af erhvervs- og ledelsesmæssig viden koblet med en traditionel journalistisk baggrund (uddannet på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole). Det bruger jeg aktivt sammen med min kunde, når en opgave skal defineres. Min erfaring er, at det ofte er her, nøglen til et godt slutprodukt findes.

Kommunikationschef på timebasis
Jeg deltager gerne i kortere forløb, uanset om det gælder produktion eller rådgivning. Mit fokus er hjælp til selvhjælp og uddannelse organisationens egne medarbejdere. Derudover skriver jeg artikler, opslag til sociale medier, videoklip til personaleblade, hjemmesider og opslag til sociale medier.

Rådgiver:
Jeg rådgiver typisk om: PR og Branding, brug af sociale medier, opbygning af kommunikationsenheder og governance af hjemmesider/intranet.

Krisekommunikation
Opstår der en krise, kan jeg rådgive og producere indhold med ekstrem kort varsel. Det gælder pressehåndtering og sociale medier. Her rådgiver jeg kun specifikke brancher. Kontakt mig gerne så kan vi sammen vurderer, om der er match.

CV: