Projektbeskrivelse

Kursus for journalister om grøn omstilling

Virksomheder, kommuner og sygehus kæmper om at være hurtigst CO2-neutral, men er der handling bag de flotte ord og hvordan tjekker du seriøsiteten. På kurset bliver journalister klædt på til at stille de kritiske spørgsmål, når virksomheder og myndigheder påstår, at de er grønne.

Den grønne omstilling er på kort tid blevet et vigtig konkurrenceparameter hos virksomheder og myndigheder. Det giver medierne en helt ny rolle som dem, der kritisk skal vurdere de mange grønne løfter.

Tilsvarende er der brug for kritisk og konstruktiv journalistik, der kan hjælpe med at vise retning, når borgerne famler efter de rigtige klimahandlinger i deres hverdag.

Hvor meget hjælper det reelt på klimaet at droppe bøfferne og den årlige flyrejse. Måske tæller det mere at skrue ned for varmen eller fravælger indkøb i IKEA. Få et overblik og redskaber, så du bedre kan vurdere effekten af alle de grønne initiativer.

Kursusleder er Claus Leick, der journalist og har 10 års erfaring som udvalgsformand for miljø- og planudvalget i Skanderborg Kommune, samt medlem af bestyrelsen i det lokale affaldselskab. Han følger den grønne omstilling tæt og kender udfordringerne med at få det ambitiøse klimaplaner omsat til konkret handling.

Læs mere om kurset her: https://mediernesefteruddannelse.dk/kurser/tjek-for-varm-luft-i-den-groenne-omstilling-3/

Læs mere om de medvirkende